De fanfare bestaat uit twee onderdelen: het leerlingenorkest en de fanfare zelf. Het leerlingenorkest repeteert apart van de fanfare. Sommige leden bezetten beide onderdelen.

Veers leerlingenorkest
Het leerlingenorkest bestaat uit spelers van verschillende Veerse muziekverenigingen én leerlingen van Brassband Middelburg. Ze leren samenspel, zuiverheid en ritme door het spelen van voor hen aantrekkelijke stukken. (Teken)film- en popmuziek, thematische stukken, dance/house en herkenbare klassieke stukken. Het orkest treedt enkele keren per jaar op onder leiding van Petra van Antwerpen. Zij dirigeert dit orkest.

Fanfare
Het A-orkest van onze vereniging, de fanfare, legt zich vooral toe op lichte, populaire muziek dat ons publiek aanspreekt en waardeert. Belangrijke verenigingsconcerten zijn het zaalconcert, het koffieconcert op 2e paasdag, zomeravondconcerten en najaarsconcert. Daarnaast verlenen wij graag onze medewerking aan Koningsdag, herdenkingen, intocht Sinterklaas, Strôskerkse Dag, etc.

Dirigent
De fanfare staat sinds 2021 onder leiding van Lucas van Waeyenberge. Hij was eerder dirigent van Koninklijke Harmonie Ons Genoegen in Vlissingen en koor Te Quiero. Van huis uit docent, verlegde hij zijn aandacht naar het componeren. De laatste jaren is hij ook componist van reclamemuziek en films.
Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent en -solist in binnen- en buitenland. Zijn werk werd opgemerkt door een Amerikaanse filmstudio toen hij meedeed aan een wedstrijd voor filmmuziek voor Star Wars.

Repetitietijden
Alle repetities zijn in ons eigen gebouw ’t Westeinde, Oostkapelseweg 11 in Serooskerke op de volgende tijdstippen:
Fanfare elke vrijdag van 19.45 uur – 22.00 uur
Het tijdstip van de individuele lessen wordt in overleg met de docent bepaald.
Veers Leerlingenorkest repeteert op vrijdag van 18.30 uur – 19.15 uur in de Couburg in Koudekerke.